UF svetlusky 23Čaro okamihov a nezabudnuteľných zážitkov sú v jednoduchých momentoch,  ktorými nás naše deti obdarovávajú.

Aj tento rok Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo oblastnú súťaž v tvorivosti žiakov špeciálnych základných škôl SVETLUŠKY. Kino Mier ožilo úsmevom, radosťou a neutíchajúcim potleskom. Veľkú dávku odvahy, talentu a zručnosti predviedli naši žiaci vo viacerých disciplínach: modelovanie, skladanie puzzlí, spev a tanec. V modelovaní boli ocenení Terezka Halíčková, ktorá získala cenu poroty a Peter Minárik, ktorému patrilo 2. miesto. Tanečné kreácie a nádherný príbeh predviedli naši žiaci v choreografií Úsmev v srdci, za ktorú získali famózne 1. miesto. Súčasťou podujatia je aj oblastná výtvarná súťaž pre žiakov špeciálnych základných škôl KRAJINA NÁDEJE. Za nádherné kresby boli ocenení Danko Kováčik a Terezka Halíčková.

Niekedy stačí zavrieť oči a otvoriť srdce, a nám sa objaví neskutočný obraz sily, odhodlania a radosti. Ďakujeme Svetlušky, že aj my sme mohli s našimi žiakmi zažiariť.

Mgr. Mária Holáčiková