vcely13.10.2023 zavítal do našej školy včelár pán Štefan Ságoš, s ktorým sme mali zaujímavú prednášku o včelách. Vieme, že včely opeľujú kvety, stromy, dávajú nám sladký medík, ale aj občas bolestivé žihadlo L. Od pána včelára sme sa okrem iného dozvedeli že: v jednom úli je až 60 tisíc včiel; kráľovná nakladie za deň 2000 vajíčok; včielky nám dávajú peľ, propolis, med aj vosk; med má obsahovať najviac 18 % vody; v úli je kráľovná – matka, robotnice a trúdy; a veľa iných zaujímavostí...Žiaci si mohli obzrieť úle s plástmi, dymáky a výstroj, ktorú včelár používa pri práci vo včelíne. Mali možnosť obliecť si aj včelársku kombinézu a na koniec sme si spoločne pochutnali na zdravom medíku, ktorý všetkým veľmi chutil.

Veľké ďakujem patrí pánovi Štefanovi Ságošovi za hodnotnú prednášku, ktorý pútavým rozprávaním zaujal nielen našich žiakov, ale aj pedagógov.

"Ak včely zmiznú zo zemského povrchu, ľudstvu zostanú iba štyri roky života." povedal fyzik Albert Einstein. Vážme si prírodu, je to náš život.

                                                                                                                                     Mgr. Randová, Bc. Játiová