Moj priatel PCŽiaci našej školy, siedmak Ivan Stolár a ôsmačka Ivana Stolárová, sa vo štvrtok, 27.4.2023, zúčastnili podujatia Môj priateľ počítač. Na podujatie nás pozvali pedagógovia Spojenej školy J. M. Hurbana v Žiline. Žiaci sa na stretnutie vopred pripravovali. Svoje digitálne zručnosti uplatnili pri tvorbe videa. Témou  bolo vytvorenie digitálneho obsahu ku Dňu matiek. Ivko a Ivka tak ukázali svoju šikovnosť nie len v počítačových zručnostiach, ale aj pri pečení medovníkov. Natočili video-postup receptu; vypracovania cesta, pečenia a zdobenia medovníkov pre mamičku. Celé video si môžete pozrieť po kliknutí na link: https://youtu.be/Ym4Zq-1-yk0

V druhej časti stretnutia tvorili žiaci pozdrav ku Dňu matiek v programe MO PowerPoint s využitím funkcií vkladania textu, obrázkov a animácií. Výsledok svojej snahy prezentovali pred ostatnými účastníkmi podujatia.

Okrem vlastnej aktívnej práce s digitálnymi technológiami mali možnosť vidieť výsledky práce iných žiakov špeciálnych škôl, načerpať inšpiráciu pri používaní rôznych moderných aplikácií a programov.

Podujatie bolo veľmi príjemné a poučné nie len pre žiakov, ale aj pre zúčastnených pedagógov. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie.

Mgr. Júlia Moravíková