image029Pondelok 27.6. bol pre našich štvrtákov skutočne výnimočný. Vydali sme sa na dobrodružnú cestu, ktorá sa začala na železničnej stanici v Bytči. Pre mnohých to bola prvá cesta vlakom v ich živote. Po nástupe do vlaku sme si kúpili u pani sprievodkyne lístky a potom sme si už mohli naplno vychutnať našu spoločnú cestu. Počas hodinovej jazdy do Trenčína sme sa kochali nádhernou prírodou, mestami a všetkým, čo je pre ne charakteristické. Z okna sme videli Považský hrad týčiaci sa vysoko nad nami, krásnu Nosicskú priehradu, gumárne Continentals v Púchove, cementáreň v Ladcoch, majestátne Vršatské bralá, väznicu v Ilave, prekrásny Váh. Ale to bol len začiatok nášho spoločného dobrodružstva.

Na stanici v Trenčíne sme vystúpili a pomalým krokom sme prešli celým mestom, ktoré nám ukázalo svoje krásne zákutia, miesta a budovy ako je Trenčianske múzeum, či Katov dom až sme sa spleťou starodávnych uličiek dostali k nášmu najvyššiemu bodu – Trenčianskemu hradu a slávnej veži Matúša Čáka Trenčianskeho, ktorá sa pre mnohých stala ich životným Everestom J.

Keďže slniečko nám doprialo nielen krásne, ale aj poriadne teplé počasie, zaslúžene sme si vychutnali občerstvenie v podobe pizze a osviežujúcej kofoly, ktorá po tak namáhavom a horúcom dni všetkým  dobre padla.

Unavení, ale spokojní a plní nových zážitkov sme nastúpili do vlaku, ktorý nás šťastlivo a bezpečne zaviezol naspäť domov. Na tieto krásne spoločné  chvíle budeme určite ešte všetci dlho a s láskou spomínať. Dovidenia, milý Trenčín, určite sa ešte vrátime!

Mgr. Poliaková Mária, Bc. Játiová Marta