UF tanecKonečne sme po dvoch rokoch mohli predviesť silu príbehov, ktoré sú ukryté v tanci. Silu emócií, ktorými vyjadrujeme svoje pocity, nálady, myšlienky. Silu umenia, ktoré svojou bezprostrednosťou naše deti ukazujú.

Radosť z tanca, úsmev, nadšenie sme opäť zažili na tanečnej súťaži v Piešťanoch. Kino Fontána po dvoch rokoch ožilo neskutočnými choreografiami, nádhernými kostýmami, kde sa konal už siedmi ročník tanečnej súťaže Tanec bez hraníc. Úžasnú atmosféru svojou prítomnosťou umocnila nielen celebritná porota, ale aj moderátor Telerána Roman Juraško, ktorý sa skvelo zhostil sprevádzaním celého programu. Žiaci súťažili v modernom i ľudovom tanci v kategórii mladších a starších žiakov. V modernom tanci naši mladší žiaci s choreografiou Maľujem srdcom, získali krásne 3. miesto. Bytčianski valasi v podaní mladších žiakov si v ľudovom tanci odniesli bravúrne 1. miesto. Silné emócie, slzy v očiach vo všetkých zanechala choreografia Spolu vieme lietať, ktorú predviedli v modernom tanci starší žiaci. Za svoj výkon získali nielen 1. miesto, ale špeciálnu cenu poroty.

Do poroty zasadli riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch Michaela Žažová, pedagogička tanca na Základnej umeleckej škole v Piešťanoch Miriam Šupenová, primátor mesta Piešťan Mgr. Peter Jančovič, PhD., ale aj obľúbený herec René Štúr a objav roka Matúš „Yael“ Kolárovský. Špeciálny hosť Igor Kmeťo starší, nenechal nikoho sedieť na stoličke a svojím vystúpením roztancoval celé Kino Fontána.

Deti, ktorých chytí sila tanca, sú odrazom niečoho veľkolepého, niečoho, čo je ťažké vyjadriť slovami, ale práve tanec dáva priestor, aby naši žiaci ukázali svoju výnimočnosť, jedinečnosť a dokonalosť. Veríme, že sa nám to podarilo a čarovné okamihy sme si neodniesli len my, ale aj všetci účinkujúci. Ďakujeme Spojenej škole v Piešťanoch za výnimočnú atmosféru a nezabudnuteľné zážitky, ktoré v nás rezonujú dodnes. Dovidenia o rok na Tanci bez hraníc!

Mgr. Mária Holáčiková