UF zdravie10. 5. 2022 bol v kalendári deň zdravia a my sme si tento deň v našej škole pripomenuli aktívnym pohybom. Už ráno sa zdalo, že nám počasie nedovolí sa zdržiavať vonku, no napokon sa umúdrilo a dovolilo všetkým deťom spestriť si tento deň pohybom.

Pre deti bola pripravená na školskom ihrisku dráha, ktorá preverila ich pohybové schopnosti a zručnosti. Vyskúšali si skákať ako žabky, prejsť po hrubom lane a popreskakovali všetky prekážky od nízkych, až po tie najvyššie. Potom si žiaci precvičili svoje schopnosti v hádzaní na cieľ, odbehli si krátky slalom a následne sa snažili dať gól do bránky. Ťažká bola predposledná prekážka, kde bolo ich úlohou golfovou palicou dostať loptičku k cieľu a podliezť poslednú prekážku. Tí, ktorí mali záujem si dráhu zopakovali aj sami, bez pomoci našich šikovných pani učiteliek a pani asistentiek. O úspešnom zdolávaní prekážkovej dráhy sa môžete presvedčiť na vlastné oči, našej fotogalérii.

Chcem sa poďakovať všetkým učiteľom a asistentkám za ich podporu a pomoc deťom pri zdolávaní prekážok. Vďaka vám všetkým mali deti radosť z pohybu a urobili niečo pre svoje zdravie.

Mgr. Ivana Janošíková